Ilustračná foto - personál

Od stredy môžu pacientov v UNLP navštíviť blízki

navstevne hodiny UNLP

Už od stredy budú môcť príbuzní a blízki navštíviť pacientov, ktorí sú hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice. Návštevy pacientov sú možné na oboch našich pracoviskách, na Tr. SNP 1 aj na Rastislavovej ulici 43. Verejnosť môže využiť tieto návštevné dni a hodiny:

STREDA, SOBOTA, NEDEĽA   14.30 – 16.00

Odporúčame návštevu 1 osoby pri pacientovi v tom istom čase, s dĺžkou návštevy cca 15 minút. Pokiaľ je hospitalizovaný pacient mobilný, ošetrujúci lekár mu môže povoliť stretnutie s návštevou v exteriéri UNLP, v našom parku na Tr. SNP 1 alebo na Rastislavovej 43, v časoch vyhradených pre návštevy.

Zároveň chceme požiadať návštevy, aby dodržiavali opatrenia UNLP a usmernenia personálu na klinikách a oddeleniach. Chránime tak zdravie pacientov a tiež zdravotníkov, ktorí sa o nich starajú.

Osoby pri návšteve pacienta nesmú mať žiadne príznaky respiračnej infekcie, ani nariadenú karanténnu či izoláciu. Návšteva je povinná mať prekryté dýchacie cesty respirátorom FFP2, bez výdychového ventilu. Alternatívou je prekrytie rúškom, resp. použitie dvoch jednorazových rúšok súčasne. Zároveň je každý povinný vykonať správne hygienickú dezinfekciu rúk pri vstupe do UNLP, resp. na lôžkové oddelenie.

V prípade, ak sa u osoby, ktorá prišla na návštevu pacienta, neskôr potvrdí COVID-19, je povinná o tejto skutočnosti informovať dané pracovisko nemocnice.

Počet COVID lôžok sme zredukovali na 52

Počet lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19 sme zredukovali na 52, všetky sú na Klinike infektológie a cestovnej medicíny (KICM). Momentálne máme 23 covidových pacientov, dvaja pacienti sú hospitalizovaní na tamojšej jednotke intenzívnej starostlivosti. V najbližšom období očakávame ďalšie zlepšovanie situácie.